Agenda
9-10-2018  Martijn Evers vertelt over de mogelijkheden van hout als warmtebron in de teelt van Amaryllis
Het begrip energietransitie staat wekelijks op de voorpagina van uw vakbladen. Het Groningse gas zal op termijn uitgefaseerd worden. Daarbij zullen mogelijk de kosten van aardgas (en de daarbij behorende toeslagen) een flink stuk hoger komen te liggen. Dus verduurzaming, energiebesparingen en nog efficiŽnter omgaan met bestaande energiebronnen is de beste toekomststrategie.

Gelukkig zijn veel tuinbouwondernemers, sinds de hoge energieprijzen van 2007-2009, al dagelijks bezig om zo efficiŽnt mogelijk met hun (fossiele) energie om te gaan. Er zijn in het gebied Arnhem-Nijmegen mooie voorbeelden te vinden van ondernemers die in de afgelopen 10 jaar flinke stappen naar verduurzaming gezet hebben. Eťn van die ondernemers is Martijn Evers.

Evers heeft al jaren geleden gekozen voor hout als duurzame brandstof. Zijn houtkachel levert het grootste deel van de warmte voor zijn amaryllisteelt. Door het installeren van onder andere een lage temperatuur warmtenet en rookgascondensor weet hij de maximale hoeveelheid warmte uit zijn duurzame brandstof te halen. Martijn Evers nodigt u graag uit, samen met Greenport Arnhem-Nijmegen, voor een excursie/bijeenkomst op zijn bedrijf.

Datum: Donderdag 25 oktober 2018
Tijdstip: 19.30 tot 21.00 uur
Locatie: Kampsestraat 76, 6687 AW Angeren

Daarnaast zal Radboud Vorage van Greenport Arnhem-Nijmegen een toelichting geven over de subsidieregeling ĎGreenport Gelderland innoveertí. Dit is een regeling voor (samenwerkende) ondernemers die innovaties willen realiseren voor eind 2019.

Martijn Evers, Mts. Evers vd Sandt
Radboud Vorage, Greenport Arnhem-Nijmegen
‹‹ terug