Nieuws
1-7-2014  Effe bijpraten
Na een aantal jaar de seizoensafsluiting bij Mea Vota georganiseerd te hebben, werd dit jaar gekozen om de traditionele BBQ op een tuinbouwbedrijf te laten plaatsvinden. Toen Rick Gerichhausen benaderd werd met het idee was hij direct enthousiast. Een mooie gelegenheid om de tuinders bij elkaar te brengen. Om wat extra tuinders te benaderden stuurde Rick zelfs uitnodiging via de WhatsApp.

Veel tuinders maakte van de gelegenheid gebruik om naast een hapje te eten ook even in de kassen van gebroeders Gerichhausen te kijken. Rick legde uit dat hij van een nieuwe innovatie gebruik maakt: de Flower Power plantmeter van Parrot. Eigenlijk ontwikkeld voor de consument om via bluetooth een berichtje te krijgen wanneer de kamerplant water of plantenvoeding moet hebben. Met deze eenvoudige Flower-Power-meter kan Rick op zijn smartphone zien hoe de bodemvochtigheid in zijn kas varieert gedurende de dag.

Naast Flower Power werd er over veel meer zaken gepraat. Een groep tuinders hield zelfs nog een kleine ‘after party’ en het was na 11 uur voordat de laatste bezoeker naar huis ging. Na het succes bij de Gebroeders Gerichhausen zal Greenport Arnhem-Nijmegen volgend jaar weer kijken of een BBQ bij een tuinbouwbedrijf kan plaatsvinden.
‹‹ terug