Nieuws
21-10-2014  Nu aantrekkelijk om te investeren in zonnepanelen voor grootverbruikers.
Hoe werkt de SDE+ regeling?
De SDE+ subsidieregeling vergoedt het verschil tussen de kostprijs van reguliere energie en van duurzame energie. De subsidie wordt toegekend voor een periode van 15 jaar waarbij de subsidie jaarlijks wordt uitbetaald op basis van de werkelijke hoeveelheid opgewekte duurzame energie.
De regeling is opengesteld in fases. Fase 6, openstelling op 3 november 17:00 uur (€14,7 cent/ kWh). De periode is 15 jaar.
Tot op heden waren zonnepanelen minder interessant voor de grootzakelijke gebruiker (elektriciteitsaansluiting met een hogere doorlaatwaarde dan 3 x 80 A) maar met de huidige SDE regeling voor grootverbruikers liggen terugverdientijden tussen de 5 en 10 jaar ook binnen handbereik. Met de subsidie wordt het voor grootverbruikers ook interessant om geld te verdienen met uw dak!
Ondernemers, waarbij gerekend wordt met een vergoeding van met een elektriciteit aansluiting van meer dan 3 x 80 ampère en een zonnestroominstallatie groter dan 15 kW kunnen een beroep doen op de SDE regeling 2014. Er zijn meerdere openstellingen de voorwaarden en vergoedingen variëren per openstelling. De indieningfase waarbij SDE+ interessant is voor zonnepanelen bij bedrijven en instellingen komen nu in zicht.
Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op met Wouter Veefkind via wveefkind@projectenltonoord
‹‹ terug