Nieuws
8-1-2015  Start programma keteninnovatie voor ambitieuze ondernemers in de tuinbouw
Voor ondernemers in de tuinbouwketen met ambities om, samen met bedrijven uit de retail, de logistiek of de handel aan een product/marktinnovatie te werken, is het programma Keteninnovatie Tuinbouw gestart. Ondernemers worden geďnspireerd met goede voorbeelden en geleerde lessen in keteninnovatie die leiden tot nieuwe verdienmodellen. Ervaringen van voorgangers worden gedeeld.
Om dit krachtig te stimuleren heeft het ministerie van Economische Zaken in overleg met de Kamer van Koophandel een programma ontwikkeld dat bedrijven hier gericht bij kan ondersteunen, zoals aangekondigd in de beleidsbrief tuinbouw.
Staatssecretaris Dijksma: “Nederland is een wereldspeler op het gebied van de tuinbouw en dat wil ik graag zo houden. Innovatie en samenwerking zijn daarbij de sleutelwoorden. Daarom heb ik in mijn tuinbouwbrief 1 miljoen euro beschikbaar gesteld voor keteninnovatie.”
Het Ministerie heeft de uitvoering van het programma bij de Kamer van Koophandel belegd. De KvK wil hiermee een groep van 5.000 ondernemers uit de sector bereiken. Het programma loopt tot 31 december 2015.
Het programma richt zich op bedrijven die actief zijn in de tuinbouwketen; sectoren als glasgroente, fruit, sierteelt, volle grond en de bomen. Om tot een innovatief product/marktcombinatie te komen geldt dit ook voor bedrijven uit bijvoorbeeld retail, logistiek en de handel. Zowel nieuwe als bestaande samenwerkingsverbanden komen in aanmerking. De ondersteuning bestaat uit advies en kennis bij het ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen, door de inzet van kennis en netwerken van de KvK en derden of de onderzoekscapaciteit van specialisten.
Interesse?
Kijk op www.kvk.nl/keteninnovatietuinbouw of neem contact op met
José van Gerven
06-55 82 44 18
Jose.van.gerven@kvk.nl
‹‹ terug