Nieuws
12-5-2015  Moederdag zorgt voor fraaie omzet bij Plantion
De weekomzet van de veilingklok bedroeg € 1,9 miljoen, een stijging van 3,3 procent ten opzichte van de vergelijkbare week in 2014. Deze stijging was, zoals verwacht mocht worden, geheel te danken aan de omzet van snijbloemen: € 1,1 miljoen; 9,7 procent meer dan in 2014. De omzetgroei is volgens Plantion vooral te danken aan de betere prijsvorming.
Het aantal karren met verkochte producten daalde overigens licht ten opzichte van vorig jaar, maar de beladingsgraad (aantal producten per kar) neemt toe. Plantion noteerde vier procent meer klokkopers dan in de Moederdagweek van 2014.
Ook de afdeling Bemiddeling snijbloemen deed erg goede zaken. In de Moederdagweek noteerde het bureau een omzetstijging van maar liefst 60 procent ten opzichte van vorig jaar.

Plantion
Plantion te Ede is een moderne, complete en inspirerende marktplaats voor kwekers en sierteeltdetaillisten. Met 155 medewerkers creëert Plantion optimale afzetmogelijkheden voor producten van haar aanvoerders. Plantion combineert onder één dak een klokveiling (dagverse bloemen en planten), een groencentrum (bomen en tuinplanten) en een groothandelscentrum (bloemen, planten en bloemisterijartikelen). Aanvullend op locatiegebonden transacties bemiddelt Plantion ook rechtstreekse tussen kweker en koper. Over 2014 realiseerde Plantion een omzet van 88,2 miljoen euro. Meer informatie over Plantion is te vinden op www.plantion.nl.
‹‹ terug