Nieuws
4-6-2015  Persbericht: Plantion uitgegroeid tot de bloemistenklok van Nederland
Op de Algemene Ledenvergadering die gisteravond plaatsvond, gaf Bakker toelichting op het jaarverslag en de jaarcijfers over 2014. Hij noemde als belangrijke activiteiten de start van de consumentencampagne Kleurrijkeverhalen.nl, de introductie van het online platform MijnPlantion, het aanknopen van co÷peratieve relaties in onder andere Frankrijk en ItaliŰ en de introductie van het Premiumblok waarbij op de klok speciale aandacht wordt gevestigd op een bepaalde productgroep.
Met alle activiteiten realiseerde Plantion een lichte omzetgroei (0,7 procent), vooral dankzij meer afzet van planten (+1,6 procent). Van de verkoopkanalen had de klok het grootste aandeel in de groei (+4,2 procent). Bemiddeling beperkte haar verlies (-3,0 procent) en Groencentrum Plantion stabiliseerde (0 procent). De totale omzet kwam uit op 88,2 miljoen euro.

Groei zet door
Voor 2015 voorziet Bakker verdere groei dankzij het toenemende aantal klanten en het stijgende consumentenvertrouwen. Voor dit laatste is de groei die de klok ook dit jaar laat zien een goede graadmeter. Bemiddeling stabiliseert zich, het groencentrum zal dit jaar naar verwachting met een plusje eindigen.

Plantion blijft onverminderd focussen op de bloemist als klant en op het leegverkopen van de tuinen van haar leden. Daarnaast wordt dit jaar ge´nvesteerd in het ontwikkelen van een digitale marktplaats als aanvulling op de bestaande verkoopkanalen. Plantion houdt daarbij de regie om kannibalisering op de fysieke kanalen te voorkomen. De toekomstige webshop moet juist waarde gaan toevoegen. De aflevering van digitale aankopen zal plaatsvinden via de bestaande logistiek.

Ledenbetrokkenheid
Na de pauze verzorgde NCR-co÷peratieadviseur Lisette Roodenburg een presentatie over een onderzoek dat zij namens NCR uitvoert. In de zomer van 2014 heeft zij co÷peraties gevraagd hoe betrokken hun leden zijn en wat zij doen om de betrokkenheid te vergroten. De komende weken vraagt ze aan co÷peratieleden hoe zij dit zelf ervaren. Zie ook www.cooperatie.nl.

Plantion
Plantion te Ede is een moderne, complete en inspirerende marktplaats voor kwekers en sierteeltdetaillisten. Met 155 medewerkers creŰert Plantion optimale afzetmogelijkheden voor producten van haar aanvoerders. Plantion combineert onder ÚÚn dak een klokveiling (dagverse bloemen en planten), een groencentrum (boomkwekerijproducten) en een groothandelscentrum (bloemen, planten en bloemisterijartikelen). Aanvullend op locatiegebonden transacties bemiddelt Plantion ook rechtstreekse tussen kweker en koper. Over 2014 realiseerde Plantion een omzet van 88,2 miljoen euro. Meer informatie over Plantion is te vinden op www.plantion.nl.

‹‹ terug