Nieuws
30-6-2015  Samenwerken tijdens de BBQ
Theo-Jan van Ewijk, ging in zijn korte speech ook in op het belang van samenwerking. Greenport Arnhem-Nijmegen is ontstaan door een samenwerking van verschillende personen en bedrijven in de tuinbouw. In veel van haar activiteiten probeert ze met name ondernemers bij elkaar te brengen. Samen er voor zorgen dat er een cursus wordt gegeven, dat kennis wordt uitgewisseld of dat er subsidiegelden naar het gebied komen. Alleen krijg je dat niet voor elkaar.

Radboud Vorage, co÷rdinator van Greenport Arnhem-Nijmegen gaf aan dat later dit jaar er een symposium gehouden wordt over het ontwikkelen van nieuwe business voor de tuinbouw. Ook bij het ontwikkelen van nieuwe businessmodellen is samenwerking onontbeerlijk. Daarnaast wordt in januari 2016 weer een gezamenlijke cursus georganiseerd over bemestingsleer en plantenvoeding. Ook daar gaantuinders samen aan de slag.

Tijdens de BBQ was er een excursie over het bedrijf van Willemsen-Weijs. Door samenwerking met de Wageningen Universiteit zijn ze zich verder aan het verdiepen in het optimaal toelaten van (groei)licht in hun kas. Daarvoor hebben ze speciale PAR-sensoren en speciale schermen ge´nstalleerd. Zo bleek tijdens de BBQ dat samenwerking niet alleen leuk kan zijn, maar vaak ook nog heel nuttig is.
‹‹ terug