Nieuws
15-9-2015  'KLEURRIJKE VERHALEN DAGEN' BIJ DETAILLISTEN PLANTION
Vorig jaar lanceerde Plantion de consumentencampagne 'Kleurrijkeverhalen.nl'. Deze campagne laat zien dat consumenten bij de bloemen- en plantendetaillist de mooiste producten koopt voor iedere gelegenheid. En dat zij met de aankoop van een plant of boeket meteen iets extra's in huis halen; want achter elke soort schuilt wel een bijzonder verhaal. De campagne, vorig jaar erop gericht om bekendheid op te bouwen, krijgt nu een meer actiematig vervolg.

Om zelf invulling te geven aan de 'Kleurrijke Verhalen Dagen' krijgen de deelnemers de beschikking over POS-materiaal zoals gevelvlaggen, posters, flyers en toonbankkaarten. Plantion reikt hen ook de weg te geven planten en boeketten aan. Door middel van een korte, intensieve mediacampagne wordt bekendheid gegeven aan de actieperiode: radiocommercials op alle regionale omroepen (14 september-4 oktober), abri's op 1750 locaties (22-29 september), huis-aan-huis folderbezorging bij meer dan 1 miljoen huishoudens (19-23 september), online reclame op Google, Facebook (7 september-4 oktober) en publiciteit in vakbladen en regionale media.
'Kleurrijke Verhalen Dagen' wordt gedragen door alle detaillisten die bij Plantion hun inkopen doen. Daarnaast kunnen ook klanten van Groothandelscentrum Plantion en Groencentrum Plantion die consumenten bedienen, aan de actieperiode deelnemen. In totaal zullen rond de zevenhonderd detaillisten meedoen. Behalve inzet en enthousiasme vergt de campagne voor deelnemende bloemisten geen extra investering. De campagnekosten worden voldaan uit de reguliere inhoudingen ten behoeve van collectieve promotie voor bloemen en planten.

Plantion
Plantion te Ede is een moderne, complete en inspirerende marktplaats voor kwekers en sierteeltdetaillisten. Met 155 medewerkers creëert Plantion optimale afzetmogelijkheden voor producten van haar aanvoerders. Plantion combineert onder één dak een klokveiling (dagverse bloemen en planten), een groencentrum (boomkwekerijproducten) en een groothandelscentrum (bloemen, planten en bloemisterijartikelen). Aanvullend op locatiegebonden transacties bemiddelt Plantion ook rechtstreekse tussen kweker en koper. Over 2014 realiseerde Plantion een omzet van 88,2 miljoen euro. Meer informatie over Plantion is te vinden op www.plantion.nl.
‹‹ terug