Nieuws
6-4-2016  Plantion veilt tuingoed extra vroeg vanaf maandag 11 april 2016
Plantion heeft de laatste jaren veel ervaring opgedaan met het vroeg veilen van tuinproducten in het voorjaar. Het doel is om de verkoop van tuinplanten te stimuleren en inkopers in deze drukke periode maximaal te ondersteunen. Door het bieden van deze extra service versterkt Plantion bovendien haar positie als marktplaats voor tuin- en perkgoed.
In samenspraak met kopers en veilingmedewerkers bestrijkt de vroeg veilen periode dit jaar minimaal zes weken. In deze periode zal de wekelijkse aanvoer voor de klokken van Plantion meer dan vijfduizend karren bedragen.
Het vroeg veilen begint op maandag 11 april. Tuingoed wordt in deze periode als eerste geveild vanaf 05.30 uur, afhankelijk van het aanbod op twee of drie klokken. Om 06.00 uur start op klok 1 het veilen van snijbloemen.

Omzet eerste kwartaal
Plantion is het jaar goed begonnen. De omzet over het eerste kwartaal van 2016 lag 5 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Vooral het bemiddelingsbureau deed het goed, zowel met snijbloemen als planten. De investering in nieuwe contacten, de afgelopen jaren, begint duidelijk vruchten af te werpen. De klokomzet liet enige stagnatie zien, een gevolg van matige prijsvorming en de relatief koude maand maart. De digitale marktplaats (dm.plantion.nl) ontwikkelde zich voorzichtig.

Plantion
Plantion te Ede is een moderne, complete en inspirerende marktplaats voor kwekers en sierteeltdetaillisten. Met 142 medewerkers creëert Plantion optimale afzetmogelijkheden voor producten van haar aanvoerders. Plantion combineert onder één dak een klokveiling (dagverse bloemen en planten), een groencentrum (boomkwekerijproducten) en een groothandelscentrum (bloemen, planten en bloemisterijartikelen). Daarnaast bemiddelt Plantion rechtstreeks tussen kweker en koper. Over 2015 realiseerde Plantion een omzet van 91,6 miljoen euro. Meer informatie: www.plantion.nl.
‹‹ terug