Nieuws
11-4-2017  Tuin- en perkgoed extra vroeg voor de klok bij Plantion.
Afhankelijk van het aanbod worden in de vroeg-veilenperiode tuin- en perkgoed op 2 of 3 klokken vanaf 05.30 uur als eerste geveild. Om 06.00 uur start vervolgens op klok 1 het veilen van snijbloemen. De periode waarin vroeg geveild wordt, is in samenspraak met kopers en veilingmedewerkers bepaald op zeven weken. De klokaanvoer zal naar verwachting meer dan vijfduizend karren per week bedragen.

De ervaringen van zowel kopers als Plantion met vroeg veilen zijn erg positief. Kopers waarderen het dat Plantion in de drukke periode goed meedenkt door de veiltijden en de veilvolgorde aan te passen. Vroeg veilen zorgt bij Plantion voor een stimulans in de verkoop en versterkt de positie van Plantion als aantrekkelijk marktplaats voor tuin- en perkgoed.

Plantion
Plantion te Ede is een moderne, complete en inspirerende marktplaats voor kwekers en sierteeltdetaillisten. Met 147 medewerkers creëert Plantion optimale afzetmogelijkheden voor producten van haar aanvoerders. Plantion combineert onder één dak een klokveiling (dagverse bloemen en planten), een groencentrum (boomkwekerijproducten) en een groothandelscentrum (bloemen, planten en bloemisterijartikelen). Daarnaast bemiddelt Plantion rechtstreeks tussen kweker en koper. Veel producten zijn ook via Plantion Digitale Marktplaats verkrijgbaar. Plantion investeert in een CO 2-neutrale marktplaats, onder meer door gebruik van zonnepanelen en windenergie. Over 2016 realiseerde Plantion een omzet van 99,5 miljoen euro. Meer informatie: www.plantion.nl
De bijgevoegde foto is gemaakt door VVB Van Bree.‹‹ terug