Nieuws
19-1-2018  PLANTION TOONT VISIE OP DE ‘MARKTPLAATS VAN DE TOEKOMST’
Sinds enkele jaren benadert Plantion actief kwekers en detaillisten in Noordrijn-Westfalen om zaken te doen via haar marktplaats in Ede. In dat kader neemt Plantion ook deel aan de vakbeurs IPM in Essen. Verena Bollwerk is relatiebeheerder bij Plantion: "Ik ontmoet regelmatig Duitse bloemisten die ons op de IPM hebben gezien. Dat maakt een gesprek een stuk makkelijker!” Naast de focus op nieuwe klanten is Essen voor Plantion een uitgelezen plek om contacten te onderhouden met bestaande relaties.

Stand vol blikvangers
De stand van Plantion is zeer herkenbaar met een levensgrote visual van de veilingklokken als opvallende blikvanger. Uiteraard neemt Plantion een selectie uit haar dagelijkse aanbod van bloemen en planten, waaronder Fairtrade rozen en gewaxte hyacintbollen, mee naar Essen. Bezoekers kunnen daarnaast kennismaken met de digitale marktplaats van Plantion, het online platform waar kwekers hun producten aanbieden en bloemisten op elk moment kunnen bestellen. Als onderdeel daarvan laat Plantion ook de mogelijkheden zien van Klokvoorverkoop, waarbij gedeeltes van het klokaanbod voorafgaand aan het veilen al tegen een vaste prijs beschikbaar zijn.

Visie op de toekomst
Het demonstreren van de digitale marktplaats past in het kader van Plantion’s visie op de ‘marktplaats van de toekomst’, waarbij kwekers en klanten steeds meer gebruik zullen maken van digitale middelen en mogelijkheden. Plantion investeert in nieuwe technologieën, maar blijft daarnaast ook een fysieke marktplaats waar bloemisten graag komen om inspiratie op te doen en producten te ‘zien, voelen en ruiken’. De ambitie van Plantion is om zodoende de meest aantrekkelijke marktplaats te zijn voor bloemisten in Nederland, Duitsland en omringende landen.

Plantion
Plantion te Ede is een moderne, complete en inspirerende marktplaats voor kwekers en sierteeltdetaillisten. Met 151 medewerkers creëert Plantion optimale afzetmogelijkheden voor producten van haar aanvoerders. Plantion combineert onder één dak een klokveiling (dagverse bloemen en planten), een groencentrum (boomkwekerijproducten) en een groothandelscentrum (bloemen, planten en bloemisterijartikelen). Daarnaast bemiddelt Plantion rechtstreeks tussen kweker en koper. Veel producten zijn ook via Plantion Digitale Marktplaats verkrijgbaar. Plantion investeert in een CO 2-neutrale marktplaats, onder meer door gebruik van zonnepanelen en windenergie. Over 2017 realiseerde Plantion een omzet van 101,5 miljoen euro. Meer informatie: www.plantion.nl.

‹‹ terug